dilluns, 3 de març del 2014

El Restaurant Les palmeres (Palafrugell)

El Restaurant Les Palmeres, també conegut com a Can Quim, és al centre de Palafrugell. 
Si sóc sincer, el primer cop que hi varem anar, va ser totalment casual, ni el nom, ni l'entrada principal, amb uns tendals verds d'una altra època, convidaven a entrar-hi, però el fet de tenir pàrquing propi i que se'ns feia tard, va fer que ens decidíssim a menjar-hi.





Però no us parlaré d'aquest primer cop que hi vaig anar, ja que fa temps i no seria gaire precís, ho faré del segon, que ja no hi vaig anar de manera casual.  



A l'entrar sembla que entris en un bar, però unes passes endins, ja ets a un menjador molt més acollidor del que s’havia vist fins el moment. Per la par de darrera tenen una entrada des d’una plaça comunitaria (eus aquí el perquè del nom del restaurant) la plaça de les palmeres, en aquesta plaça tranquil·la hi tenen una bonica, amplia i oberta terrassa, i molt a prop de la terrassa hi ha un parc infantil, perfecte per aquells comensals que hi vagina amb nens de 5 a 10 anys, amb unes palmeres que acaben de treure dubtes sobre el nom del restaurant

  
Decidim menjar al menjador interior, encara no fa temps de terrasses, un cop a taula i amb trona pel nen (no tots els restaurants en tenen) ens porten la carta, amb 2 opcions, l'opció de menjar de carta, i el menú del dia, per 16€ begudes a part, amb opció d'escollir entre 29 primers , 7 segons i 31 postres (cal aclarir que es diumenge).

                                  


                
Escollim l'opció de menú, ens passem una estona per escollir, menjant les olives que ens han portat d'aperitiu, i finalment ens decidim per una amanida de rúcula pernil i parmesà i per carn de perol patata i ou.

L'amanida, bé, és una amanida, això sí, amb el toc del pernil deshidratat que al ser cruixent li dona una gràcia especial, que fa que no sigui una amanida totalment plana. La carn de perol (foto de sobre) és un pastis de carn de perol patata i ou acompanyat d'una amanideta, bo perquè sí, tendre  i amb molt de gust, em va semblar un plat senzill i rodo.



De segon varem optar per el turbot amb carbassa i cebetes, i la cua de bou al vi negre. 


El turbot servit de manera senzilla, amb un acompanyament senzill que li deixava tot el protagonisme al peix, protagonisme que aprofitava gràcies a un bon punt de cocció, potser i faltava un punt de salt, pro el plat era bo i generós.









I la cua de bou al vi negre, estava espectacular, tot i la generositat del plat no enpalagava , i entrava molt bé, potser tenia un excés d'acompanyaments, puré de carbassa patatetes, pure de patates cebetes i un espàrrec, per separat tot era molt bo, però feia difícil la barreja.






Els postres son a l'antiga, un munt de pastissos casolans, exposats a la barra i que fan caure la goteta de bava. Després de passejar-nos per la barra, ens varem decidir per un pastis de full amb fruits vermells i un pastis de plàtan i ratafia, tots dos molt recomanables, sobretot el de plàtan i ratafia




Tot ho varem acompanyar amb aigua, un vi de la casa molt correcte i un café. 20€ per barba ben invertits

El servei molt atent, i adequat al tipus de restaurant, un restaurant casolà, familiar, sense pretensions, però amb molt bona cuina, també casolana. Estic convençut que és un restaurant molt ben valorat per la gent de Palafrugell.

Valoració:
Recomanable

(Calificacions possibles:Molt recomanable, recomanable, be, s'hi pot anar, buffff)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada